preview

Marine Infanterie (DIVMAR)

 

De Divisie Marine Infanterie (DIVMAR) wordt in 2021 opnieuw boven de doopvont gehouden. De Marine Infanterie heeft een lange traditie binnen de Marine en ook binnen haar reserve. De beveiliging en verdediging van de installaties van de Marine behoorde samen met het leveren van de nodige pelotons voor de Militaire Verdediging van het Grondgebied (MVG) gedurende decennia tot de hoofdtaken van de Marine Infanterie.

Op vandaag stellen er zich nieuwe uitdagingen & dit vooral binnen het maritieme domein. Vandaar dat de DIVMAR zich zal opnieuw focussen op de militaire beveiliging en verdediging van de maritieme installaties en schepen van de Marine.

Daarnaast zal zij ook worden ingezet op nieuwe, belangrijke taken ter ondersteuning van onze operationele capaciteit. De DIVMAR zal met name ook instaan voor ondersteuning tijdens de militaire vormingen van het personeel en voor het leveren van een gewapende ondersteuning aan de expeditionaire Harbour Protection module en aan de boarding capaciteit van onze Marine.

Jonge, sportieve profielen met verantwoordelijkheidszin en zin voor initiatief worden gezocht. Onze mensen hebben een gevoel voor actie en avontuur, kunnen verantwoord met wapens omgaan en werken graag binnen een sterke Korpsgeest waarbij het opereren in kleine, hechte teams tot de kern van de Divisie behoort. De fel begeerde “zwarte muts” is daar de veruitwendiging van.